Misafirleriniz için Sunum Tavsiyeleri

20 Mayıs 2022

post-thumnail

Doğum günlerinin, bayramların, aile yemeklerinin, dost sohbetlerinin, kutlamaların başrolü yemek takımları, günümüzde başta çeyiz alışverişi yapan gelin adayları olmak üzere birçok kadının vazgeçilmezi. Kullanım tercihine göre günlük ve misafirlik olarak tercih edilebildiği gibi misafir sayısına göre dört, altı ve on ikişer kişilik takımlar halinde oluşturulmaktadır. Kalabalık sofralarda göz dolduran yemek takımları son yıllarda başlıca kare ve yuvarlak şekillerinde tercihimize sunuluyor. Son zamanlarda hem kare hem yuvarlak şeklindeki tabaklar aynı yemek takımlarında kullanılmaya da başlandı. Farklılık isteyenlere bir tercih olarak sunuluyor.

Her sofranın bir karakteri vardır. Konuk olduğumuz sofralar bizlere o günün konseptini yansıtabileceği gibi sofrayı kuran kişinin zevklerinden bizlere ip uçları verir. Sofrayı kurarken ilk tercihimiz uyum olmalı. Nasıl bir yemek takımı tercih edersek edelim, soframızdaki bardak ve çatal kaşık bıçak takımlarıyla da uyumlu olmalı. Tercihimiz desensiz bir yemek takımı olabileceği gibi son zamanların en popüler renkleri gold (altın yaldız) ve platin (gümüş yaldız) desenli tabaklar da olabilir. Eğer sade bir sofradan hoşlanıyorsanız desensiz bir tabak takımı tercihinin yanında desensiz bardak ve çatal kaşık bıçak takımı tercih etmelisiniz. “Benim sofram sade olmalı ama misafirim gelince de göz doldurmalı” derseniz tercihinizi desensiz ama kenarlarında gold – platin çizgiler olan tabaklardan yana kullanabilirsiniz. Bardak ve çatal kaşık bıçak takımı tercihiniz de aynı şekilde desensiz fakat uçlarında ufak gold- platin detayları olan takımlardan olmalı.” Ben gösterişli sofra severim, misafirime çok şık bir sofra hazırlamalıyım” diyor iseniz tercihiniz bol desenli takımlardan yana olmalı. Gold ve platin renklerin desenlerinde yoğun kullanıldığı yemek takımının yanı sıra bol desenli ve yaldızlı bardak takımları sizler için doğru tercih olacaktır. Çatal kaşık bıçak takımınızı da bol desenli ve yaldızlı tercih etmelisiniz. Bu son moda desenlerin yanı sıra klasik desenli renkli tabak modelleri de mevcut. “Ben klasik takım severim” diyorsanız bu modeller tam size göre. Her zevke göre değişiklik gösterebilen yemek takımı seçiminde bazı püf noktalara dikkat etmek gerekir.

-Öncelikle kişi sayısı göz önünde bulundurulmalı. Sık sık misafir ağırlayan bir aileyseniz 12 kişilik bir takım tercih etmelisiniz.
-Günlük yemek takımları seçerken şıklıktan ziyade dayanıklılığı ön planda tutmalısınız. Sürekli kullanılacağından darbelere ve çiziklere karşı daha dayanıklı olan seramik veya stoneware yemek takımları günlük kullanım için daha uygun olacağı gibi, misafir yemek takımları için daha şık bir görüntü sağlayan porseleni tercih edebilirsiniz.

Hemen Ara
× Whatsapp